Xiaomi Mi A3 vs. Samsung Galaxy A50 – care este cel mai bun telefon?

Samsung Galaxy A50 este fara indoiala unul din cele mai bune smartphone-uri din categoria sa. Un nou-venit in segmentul mid range isi face aparitia, Xiaomi Mi A3. Solutia Android oferita de Xiaomi se vinde fara indoiala cu cativa euro mai putin insa are argumentele necesare pentru a-l egala sau chiar a-l depasi? Totul este posibil…

Design. Daca Mi A2 si-a dorit sa se indeparteze prin designul sau de moda epocii venind cu un design mai traditional, Mi A3 prefera sa joace cartea conformitatii. Gasim margini rotunjite si un breton in forma de picatura de apa. Designul este unul cunoscut tuturor insa nu putem sa nu constatam ca este perfect stapanit de Xiaomi. Marginile ecranului poate sunt putin prea vizibile. Spatele telefonului gazduieste o suprafata din sticla semi-transparenta si modulul cu o camera foto tripla. Samsung Galaxy A50 este un telefon modern, cu un design care a evoluat in mod vizibil in comparatie cu predecesorii gamei A. Marginile sunt mai discrete decat cele ale lui Xiaomi insa bretonul creeaza o asimetrie vizibila.

Ecran. Ecranul lui Xiaomi Mi A3 afiseaza o simpa rezolutie HD+ de 1520X720 pixeli. Ecranul lui Galaxy A50 est unul foarte bun. Este vorba despre un ecran Supr AMOLED de 6,4 inchi cu o rezolutie FULL HD+ de 2340X1080 pixeli.

Software, intre puritate si excelenta. Facand parte din labelul Android One, Xiaomi Mi A3 beneficiaza de Android 9.0 Pie si de o interfata pura, usor de folosit. Galaxy A50 beneficiaza si el de Android 9.0 Pie si de One UI. Aceasta interfata este binevenita pentru a inlocui Samsung Experience care a inceput sa cam imbatraneasca. One UI este perfect gandita pentru a permite o utilizare zilnica fluida.

Performante. Spre deosebire de predecesorul sau care era dotat cu Snapdragon 660, Xiaomi Mi A3 este echipat cu Snapdragon 665. Cat despre Samsung A50, acesta este dotat cu Exynos 9610, sprijinit de 4 GB memorie vie. O configuratie care ofera performante onorabile.

Fotografie. Spre deosebire de predecesorul sau, Xiaomi Mi A3 este echipat cu un aparat foto triplu, dintr-un aparat foto principal de 48mpx, de un al doilea de 8mpx si de un al treilea de 2mpx. Si Galaxy A50 a adoptat un aparat foto triplu. Unul principal de 25mpx, un al doilea de 5mpx si un al treilea de 8mpx.

Xiaomi a creat mari surprize cu acest telefon care a reusit sa egaleze practic un smartphone vandut cu 50 sau 100 de euro mai scump decat cel propus de Samsung. Ba chiar ajunge sa fie mai bun decat acesta in materie de autonomie.

Lasă un răspuns