Sony WF-1000xM3, cele mai bune concurente ale AirPods

Sony si-a reinnoit castile true wireless cu modelul WF-1000xM3. Reducerea zgomotului, control tactil, autonomie anuntata de pana la 32 de ore si functii inteligente…castile Sony WF-1000xM3 reprezinta cea mai buna alternativa la AirPods-urile apartinand Apple. Insa sunt cu adevarat bune? Raspunsul la aceasta intrebare mai jos.

Pe piata castilor true wireless exista doua scoli – AirPods de la Apple si castile propuse de Sony. Modelul de fata de la Sony ne aminteste de kitul hands free – mai mic totusi – spre deosebire de Galaxy Buds de la Samsung care intra mai adanc in pavilionul urechii. Daca acest lucru este sau nu bun ramane o chestiune de gust si fiecare utilizator in parte va alege in functie de preferitele sale.

Atentie, Sony nu anunta niciun fel de etanseitate, deci trebuie sa fii atent daca vei alerga sub ploaie sau daca ai tendinta sa transpiri mai mult. Pe suprafata externa a fiecarei casti in parte se afla o suprafata neteda. In partea stanga, putem gestiona reducerea zgomotului (ANC si ambientul sau) in timp ce in partea dreapta putem administra citirea fisierelor multimedia. Aplicatia Headphones de la Sony permite reglarea comenzilor pentru a alege functia atribuita fiecarei urechi in parte (comanda citirii, asistent Google, etc.).

Este putin frustrant deoarece controlul tactil nu raspunde intotdeauna la comenzile degetelor chiar si la doar o saptamana de utilizare. Astfel, ne vedem nevoiti sa scoatem smartphone-ul din buzunar pentru a controla muzica.

Reducerea zgomotului activ. Sony WF-1000xM3 sunt cele mai bune casti atunci cand vine vorba despre reducerea zgomotului. Aceasta rducere a zgomotului este foarte buna comparativ cu alte casti existente la acest moment pe piata. De mentionat faptul ca reducerea zgomotului activ este o functie intalnita adesea in cazul castilor true wireless.

In ceea ce priveste calitatea audio, de mentionat este faptul ca beneficiaza de tehnologia audio LDAC de la Sony care permite atingerea unui debit de 990 kbps fara fir si un aptX de la Qualcomm.

Castile WF-1000xM3 de la Sony sunt cu adevarat bune, putem spune chiar ca le depaseste pe AirPods, pe Jabra Elite 65T sau Samsung Galaxy Buds. Semnatura sonora de la Sony se vrea a fi destul de marcanta insa fara a cadea niciodata in extreme ceea ce ofera un rezultat extrem de echilibrat.

In cazul acestor casti Sony anunta o autonomie de 6-8 ore in continuu. Singurul lucru pe care i l-am putea reprosa este absenta incarcarii fara fir.

Lasă un răspuns