Santorini, insula îndrăgostiților

Santorini este considerată de majoritatea turiștilor una din cele mai frumoase insule din Ciclade. În Santorini, insulă vulcanică, albastrul hipnotizant al Mării Egee și lumina soarelui se amestecă în mod delicat cu casele în albastru și alb și domurile.

Ce poți face la Santorini dacă ești pasionat de arheologie? Să vizitezi Akrotiri. Distrus de o erupție vulcanică, Akrotiri este un oraș care adăpostește o mulțime de vestigii din Antichitate. Un oraș care le propune turiștilor o călătorie în istorie. Fresce, picturi și sculpturi, Akrotiri este un oraș ce amintește de celebrul Pompei.

Vizitează Fira. Fira este unul din principalele orașe din Santorini, o destinație turistică populară în rândul turiștilor. Turiștii pot vizita muzeul preistoric Thera unde pot admira câteva obiecte și fresce recuperate din Akrotiri.

Plaja. Nu există vacanță în Grecia fără să te lași mângâiat de razele soarelui. Plajele din Santorini sunt celebre pentru diversitatea pe care o oferă. În timp ce plaja Kamari este o plajă lungă de nisip negru, Red Beach este acoperită de nisip vulcanic roșu. O altă plajă populară din Santorini este White Beach, o plajă cu nisip alb.

Descoperă podgoriile familiei Koutsogianopoulos. Vizitarea insulei Santorini fără degustarea vinului este un păcat capital. Aici cultura strugurilor și fabricarea vinului este o tradiție. Turiștii care ajung pe podgoriile familiei Koutsogianopoulos vor avea ocazia să deguste celebrul Vinsanto dar și să viziteze muzeul situat la ot metri sub pământ. O călătorie interesantă în universul vinului.

Oia este cel mai potrivit loc pentru a admira cele mai frumoase apusuri de soare, pe caldera. Ziua, Oia este o statiune linistita insa se aglomereaza seara cand toti turistii de pe insula par adunati aici. Renumitele cave houses sporesc farmecul locului. Cladirile albe cu celebrele acoperisuri albastre, scaldate in lumina rosie a soarelui au inspirat un numar mare de artisti care au impodobit stradutele inguste cu expozitii de tablouri si fotografii.

Lasă un răspuns