Orașele lumii care sunt magnifice sub zăpadă

Magia zapezii

Unii oameni vad zapada drept o calamitate. Trebuie sa o curete de pe masina, trebuie sa deszapezeasca in fata casei, uneori condusul devine imposibil din cauza ei iar gheata este plina de capcane. Cu alte cuvinte, este sinonima cu mari batai de cap, cu neplaceri si cu un frig de crapa pietrele.

Unii vad insa in zapada, doar poezie si frumusete. Cristale ce stralucesc, calda stralucire a luminilor de Craciun, care se reflecta peste tot, acoperisurile casutelor care arata feeric sub zapada… iar aceasta devine si mai magica atunci cand este asociata cu satucuri sau orase de basme, cu fermecatoare cabanute sau orase demne de o carte postala.

Hallstatt, Austria. Colinele rezoneaza de zgomotul scos de zapada ce scartaie sub pasii celor care trec pe stradutele inzapezite ale acestui satuc lacustra care se afla la aproape o ora la sud-est fata de Salzburg. Este o destinatie care pare iesita direct din „Frozen”, fiind un satuc alpin traditonal clasat in patrimoniul Unesco.

Stowe, Vermont. La fel ca si fabuloasele piste de schi din Stowe, acest orasel din care se afla sub zapada in partea de nord a Vermontului este perfect atunci cand este acoperit de un strat de zapada. Si chiar daca este o destinatie populara, Stowe isi pastreaza farmecul de orasel autentic cu o straduta principala minunata si cu magazine vechi si restaurante, cu o biserica cu clopotul plin de zapada.

Bergen, Norvegia. Inconjurat de munti si de fiorduri, acest port care are o minunata amprenta scandinava are de-a lungul cheiului cele mai frumoase casute colorate care creeaza cel mai frumos contrast cu zapada.

Banff, Canada. Recunoscut drept cel mai frumos oras sub zapada, Banff din Alberta, Canada, te ve fermeca cu siguranta. La umbra muntelui Cascade vei adora cu siguranta sa te plimbi de-a lungul bulevardului sau principal. Mai ales atunci cand cad din cer fulgi de nea.

Bled, Slovenia. Orasul aflat pe malul raului cu acelasi nume este unul din cele mai pitoresti situri din Europa. Isi datoreaza celebritatea in mare parte bisericii celebre de aici aflata pe insulita de pe lac.

Canazei, Italia. Departe de frumusetea luxurianta din partea de sud a Italiei, Canazei este o destinatie ce ofera un spectacol inedit. Are o arhitectura ce ne duce mai mult cu gandul la vecinii sai elvetieni sau austrieci. Cei care nu schiaza pot sa observe impozantii munti si sa ajunga pana la impozantul si impresionantul chei Pordoi.

Lasă un răspuns