Orașe ideale pentru un city break de iarnă

Remediul ideal pentru depresia specifică sezonului rece? Călătoriile desigur. Iată care sunt orașele care îți vor ilumina iarna.

Festin și escapadă romantică la Viena. Pe timp de iarnă la Viena sunt organizate concerte grandioase și baluri, târguri de Crăciun și festinuri mai ceva ca pe vremea lui Dante. Pe lângă faptul că Viena este o destinație romantică și nostalgică, este un oraș cu o calitate a vieții excelentă – se dansează, se bea și se mănâncă ca nicăieri în altă parte.

Dubai, laboratorul urban al secolului XXI. Iarna este sezonul ideal pentru a descoperi această destinație populară. Motivul este unul simplu: temperaturile sunt blânde, în jur de 25 de grade. Perioada ideală de a profita de minunile oferite de acest laborator urbanistic. În această perioadă hotelurile afișează prețuri mai abordabile.

Stockholm, Marele Nord. Dacă ești adeptul tradițiilor îți recomandăm Stockholm drept destinație mai ales dacă îți planifici sejurul la sfârșitul lunii Decembrie când târgurile de Crăciun sunt organizate în număr mare, orașul este împodobit. Cea mai mare piață de Crăciun din Stockholm este organizată la Skansen.

Veneția atemporală. Iarna este perioada ideală de a vizita această destinație populară deoarece nu este asaltată de mii de turiști. Din Ianuarie până în Martie orașul este mai puțin frecventat. În această perioadă, zăpada așezată pe străduțele înguste conferă un farmec aparte orașului, decorul este asemănător unui basm.

New York, orașul care nu hibernează niciodată. New York este supranumit orașul care nu doarme niciodată. Dacă ajungi aici într-o perioadă cu temperaturi negative poți vizita Muzeul Guggenheim sau Empire State Building. Bradul imens din Rockefller Center te va impresiona cu siguranță.

Lisabona și dulceața valurilor. Carnavalul din Lisabona le promite turiștilor momente memorabile pe ritmuri de samba. Lisabona este un oraș situat într-o zonă atlantică și mediteraneană totodată ceea ce asigură o temperatură medie de 13 grade pe timp de iarnă.

Lasă un răspuns