iPhone 11 sau 11 Pro (Max)? Ce câștigăm, ce pierdem…

La fel ca anul trecut cu iPhone XR, iPhone este totodata cel mai colorat si cel mai abordabil model de la Apple. Dar, datorita faptului ca exista si variantele 11 Pro si Pro Max, daca ramanem la iPhone 11 trebuie sa facem cateva concesii, depinde de nevoile si bugetul fiecaruia.

iPhone XR se poate mandri cu faptul ca este cel mai expediat telefon din primul semestru al anului 2019 depasind de departe modele precum Galaxy A50 sau Galaxy A10. iPhone 11 pastreaza numeroase caracteristici de la predecesorul sau si castiga un senzor dorsal in plus. iPhone XS si XS Max sunt inlocuite de iPhone 11 Pro si Pro Max. La fel ca anul trecut, putine sunt diferentele vizibile intre aceste telefoane, in afara de diagonala ecranului. Aceasta generatie 2019 castiga un senzor sorsal in plus.

Ce au in comun iPhone 11 si 11 Pro. Ambele telefoane sunt dotate cu procesorul A13 bionic, drept urmare, regasim aceleasi performante. In partea din spate, daca 11 Pro beneficiaza de 3 aparate foto, doua dintre ele sunt prezente si la iPhone 11, senzorul ultra unghi larg si unghi mare care ofera acceasi rezolutie, deschidere, stabilizare optica si calitate foto/video. Cele trei iPhone-uri noi profita de un mod de noapte nou nout.

Care sunt avantajele prezentate de iPhone 11? Majoritatea caracteristicilor cheie ale lui iPhone 11 Pro se regasesc si pe iPhone 11. Ecranul LCD de 6,1 inchi este mai mare decat cel de 5,8 inchi OLED prezent pe iPhone 11 Pro (insa mai mic decat 6,5 inchi OLED prezent pe iPhone Pro Max). De altfel, in afara de alegerea culorilor, 6 pentru iPhone 11 si 4 pentru varianta Pro, principalul argument al lui iPhone 11 este pretul sau, incepand cu 809 euro.

Ce pierdem. In ceea ce priveste compromisurile, regretam in special prezenta unui ecran LCD, nu a unui OLED ca la celelalte doua variante si o rezolutie mai slaba, de doar 1792X828 pixeli. Ceea ce face imposibila citirea unui fisier video Full HD ceea ce este un lucru destul de surprinzator in 2019, mai ales ca iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus si 8 Plus benefiicaza deja de o rezolutie de 1920X1080 pixeli. O alta absenta remarcata este cea a unui al treilea senzor foto Telezoom. Autonomia lui iPhone 11 este una destul de buna ( o ora de autonomie in plus fata de iPhone XR) insa inferioara fratilor sai mai mari.

Iata 3 principale compromisuri :
– carcasa este din aluminiu nu din otel inoxidabil ;
– rezistenta la apa este certificata IP68la toate trei telefoanele insa iPhone 11 rezista in apa timp de 30 de minute maxim pana la 2 metri in timp ce iPhone 11 Pro rezista in apa timp de 30 de minute pana la 4 metri ;
– iPhone 11 sunt compatibile cu incarcarea rapida de 18 W insa doar varianta Pro si Pro Max dispun de incarcatorul USB-C 18 W.

Lasă un răspuns