Hobbs & Shaw, Star Trek, Cartea Junglei… rolurile lui Idris Elba de Badboy

Noul rol de malefic sau de badboy al lui Idris Elba este cel al lui Brixton care il infrunta pe Dwayne Johnson, in spin-off-ul Fast and Furious- Hobbs & Shaw. Ocazia perfecta de a face o retrospectiva a tuturor rolurilor sale de bad boy.

Brixton, in “Fast and Furious- Hobbs & Shaw”. Visceral si violent, dar plin de agilitate si de carisma, asa il descrie Idris Elba, el insusi pe Brixton. Un veritabil buldozer al luptei. Cu aptitudinile sale minunate si cu ambitia sa destructiva, ar fi bine sa adaugam cateva modificari prin care a trecut- modificari genetice, care fac din el o reala amenintare de care Hobbs si Shaw nu au cum sa scape doar daca colaboreaza impreuna.

Krall, in « Star Trek Beyond». Dupa Nero, Eric Bana si Khan, Benedict Cumberbatch, a venit randul fostului capitan Balthazar Edison sa ameninte echipa de pe Enterprise. Interminabilii ani de exil si folosirea unei tehnologii extraterestre l-au facut sa cada in mrejele nebuniei, acest erou de razboi metamorfozandu-se intr-o adevarata creatura gata sa distruga o statie spatiala intreaga. Rezultatul pentru Idris Elba- o multime de proteze atasate pe intreg corpul. Dar si 5 ore de machiaj inainte de a incepe o zi de filmare « obisnuita », dar si 2 ore necesare pentru a-si regasi infatisarea obisnuita. O veritabila provocare pentru actor care este claustrofob.

Shere Khan in « Cartea junglei ». Daca Mowgli trebuie sa paraseasca jungla pentru a trai cu fiintele umane, acest lucru se intampla din cauza sa! Realizata in intregime din imagini de sinteza, aceasta felina cu pasii apasati si cu un caracter imprevizibil, a jurat ca va scapa de micutul Mowgli si pare mereu ca este pe cale sa comita o atrocitate. Daca tigrul fioros al lui John Favreau ne da fiori reci pe sira spinarii, acest lucru se datoreaza in mare parte timbrului lui Idris Elba, puternic, opresant si uneori sinistru.

Stringer Bell in The Wire. La inceputurile carierei sale de actor, Idris Elba juca roluri de bad guys pe strazile din Baltimore, in productii HBO. Fara nicio scrupula, rece si calculat, acest sef de banda, care nu iarta pe nimeni, specialist in traficul cu droguri profita de terifianta sa inteligenta pentru a face afaceri in subsolurile orasului.

Comandantul in « Beasts of No Nation ». Fara indoiala ca este cel mai impresionant rol al sau. Acest sef de razboi rebel si insetat de sange, violent si abuziv se face respectat prin lovituri de maceta si transforma orfaniii ce ii apar in cale in soldati feroce.

Lasă un răspuns