Experiment motivațional: Imaginează-ți că ești un exemplu

Am încercat de când mă știu să fiu un om cât mai calculat, să fac fapte bune, să mă comport cu alții ca și cum m-aș comporta cu mine însumi, să încerc pe cât posibil să nu deranjez absolut nicio persoană cu comportamentul meu și așa mai departe. La fel ca oricare om bineînțeles că n-am reușit să mă țin de aceste înțelegeri în permanență și am făcut și multe alegeri greșite pe care le-am regretat într-o oarecare măsură mai devreme sau mai târziu.

La un moment dat am întâlnit persoane care aveau aceleași idei ca și mine – să se comporte cât mai ok atât cu ei înșiși cât și cu cei din jurul lor – însă spuneau că pur și simplu simt că ceva îi împiedică și niciodată nu reușesc să se țină de promisiuni. Așadar am dat întâmplător de un experiment motivațional, cum îmi place mie să-i spun, destul de interesant. Mai exact, comportă-te ca și cum ai fi un exemplu pentru persoanele din jurul tău.

Imaginează-ți că ești în permanență urmărit și toată lumea te va lua drept model făcând aceleași lucruri pe care le faci și tu. Înainte să scoți o țigară și să o fumezi întreabă-te dacă ți se pare ok ca toată lumea să aibă parte de acest viciu nesănătos. Mai clar te poți considera o vedetă internațională. Dacă un anumit artist poartă haine de la o firmă anume atunci putem fi siguri că și o mare parte din fanii acestuia vor face același lucru, acesta e cel mai concret exemplu pe care vi-l pot da.

Așadar gândiți-vă de fiecare dată de două ori înainte să faceți o anumită acțiune fiindcă s-ar putea, nu la scară la fel de mare ca în exemplu, să influențați viețile și comportamentul persoanelor din jurul vostru și nu vreți să faceți asta în mod negativ.

Lasă un răspuns