De ce nu trebuie să ratezi un sejur în insulele Galapagos

Visezi de mai multă vreme la plaje de nisip alb, la cocotieri, să admiri animale insolite? Atunci insulele Galapagos reprezintă destinația ideală pentru tine. Țestoase uriașe, peisaje de cărți poștale, cu siguranță vei avea parte de o vacanță de neuitat.

Știai că arhipelagul Galapagos este compus dintr-o multitudine de insule, toate făcând parte dintr-o rezervă naturală, creată în largul Ecuadorului pentru a proteja această faună atât de specială? 97% din teritoriul insulelor este protejat. Arhipelagul posedă o biodiversitate specială. Iată de ce nu ar trebui să ratezi un sejur în insulele Galapagos.

Ai posibilitatea de întâlni iguanele în Tortuga Bay
Situat pe insula Santa Cruz, iată un loc de vis în care poți observa iguanele terestre de pe insulele Galapagos. Numele plajei Tortuga Bay se traduce prin golful broaștelor țestoase, acestea venind aici să își depună ouăle. Iguanele terestre au pus stăpânire pe această plajă, fără să fie deranjate sau alungate.

Ai ocazia să vezi animale nemaintâlnite până acum
Iguane, broaște țestoase uriașe, foci și lei de mare, delfini și balene, cinteze, pescăruși, șoimi, sunt doar câteva din animalele întâlnite pe insule. Fiecare insulă dispune de propria sa faună, diferită de restul insulelor. Emblema insulelor este fără îndoială țestoasele uriașe. Acestea sunt extrem de longevive, pot trăi până la 100 de ani.

Descoperă o vegetație aparte pe insula Isabela
Insula Isabela este cea mai mare insulă din componența arhipelagului Galapagos. Aici ai oportunitatea de a admira o floră și faună extrem de diferite de celelalte insule. Acest lucru se datorează vulcanilor de pe insulă și scurgerii de lavă.

Ai ocazia de a escalada vulcanul Sierra Negra
Iată un nume mitic ce semnifică munte negru în spaniolă. Sierra Negra este faimos datorită diametrului craterului său, de 9 kilometri, ceea ce îl face cel mai mare din lume.

Lasă un răspuns