Ce zici de noile varietăți de zahăr?

Gata cu enervantele calorii vide din zahărul alb rafinat, care nici nu sunt benefice pentru sănătate sau siluetă și care sunt nefaste pentru siluetă. Cum ar fi să începi să mizezi pe noile varietăți de zahăr care au o mulțime de nutrienți benefici?

Siropul de agave. Este seva extrasă din agava albastră de Mexic apoi concentrată sub formă de sirop. Savoarea sa este mult mai neutră decât a mierii. Conține minerale, 300 de kcal pe 100 de grame, o mare putere de îndulcire și un indice glicemic foarte scăzut. Este cel mai bun pentru a prepara deserturi mai light, dulceață, băuturi calde sau chiar în lactate.

Melassa. Este vorba despre partea în nuanțe de maro închis sau de negru, reziduală, non cristalizabilă care se obține în timpul producției de zahăr din trestie. Gustul său de lemn dulce este foarte puternic. Are 300 de kcal pe 100 de grame, minerale și vitamine într-un nivel foarte ridicat. Are un gust foarte pronunțat ideal pentru patiserii.

Zahărul de cocos. Este un tip de zahăr obținut din nectarul florilor de cocotier, cu o savoare exotică, ușor caramelizată. Are 379 de kcal pe 100 de grame, aproape la fel ca și zahărul clasic. Are minerale și o puternică valoare antioxidantă. Poate parfuma cocktailurile cu sau fără alcool, salatele de fructe sau preparatele dulci și sărate.

Zahărul de mesteacăn. Este vorba despre xylitol, fabricat din scoarța de mesteacăn sau din alți arbori cu scoarța dură. Savoarea sa este foarte apropiată de cea a zahărului. Se poate folosi în toate preparatele dulci sau băuturi.

Rapadura. Este o varietate de zahăr din trestie de zahăr integral, nerafinat și necristalizat. Nu este atât de dulce ca și zahărul clasic și are un gust de caramel sau de lemn dulce. Conține magneziu, fier și potasiu și 316 kcal pe 100 de grame. Este ideal în tarte sau caramel.

Lasă un răspuns