Bliss (2021) – un film cu un început interesant

Si daca lumea in care traieste Greg nu este de fapt lumea adevarata, in care traiesc majoritatea oamenilor? Mike Cahil ne propune un film science-fiction menit sa introduca fiinta umana in inima povestii. Cu toate acestea, chiar daca filmele sale precedente sunt bune, Bliss este mai degraba banal. In afara de interpretarea fara cusur oferita de Owen Wilson, afectuos si amuzant totodata, Bliss nu ne ofera mare lucru, trebuie sa marturisim acest lucru. Simtim influentele unor filme cunoscute precum Matrix insa Bliss nu reuseste sa se ridice la inaltimea filmelor pe care incearca sa le copieze.

Bineinteles, punctul de plecare este suficient de interesant insa lumea in care evolueaza personajele noastre se pierde uneori in absurd si simtim ca scenariul nu reuseste sa se dezvolte suficient. Primul twist este oferit de intalnirea dintre Greg si Isabel. Din pacate, Bliss este un film lipsit de ambitie. Ne aflam deci in fata unei povesti simple, nu la fel de eficienta cum pare pe hartie.

Recent divortat, Greg, un barbat care considera ca viata sa nu mai are niciun sens, o intalneste pe delicioasa Isabel, o femeie care traieste pe strazi, convinsa de faptul ca lumea poluata din jurul sau nu este una reala. Este convinsa ca locuieste intr-o simulare nereusita a lumii reale si viseaza sa ajunga in lumea reala, frumoasa si plina de pace. Initial sceptic, Greg ajunge sa creada ca face parte dintr-un complot initiat de Isabel…

Celalalt esec al filmului Bliss consta in incapacitatea de a-si explica realmente povestea. Greg este un personaj de care ne atasam cu usurinta insa acest lucru se datoreaza exclusiv personajului intepretat de Owen Wilson. Acesta din urma salveaza o mare parte din scenele filmului de la dezastru. In unele momente avem impresia ca filmul vrea sa se repete, inca o data si inca o data, la nesfarsit.
Filmul este disponibil pe Amazon Prime Video.

Lasă un răspuns