Algele – cele mai bune atunci când vrei să slăbești!

Japonia este o țară care nu prea se poate lăuda cu persoane obeze în rândul populației sale. Motivul este unul chiar foarte simplu. Japonezii nu țin cure de slăbire faimoase sau magice ci sunt mari consumatori de alge. Este posibil oare să slăbești cu ajutorul algelor? Se pare că da. Care sunt însă varietățile cele mai eficiente?

Algele, un partener ideal atunci când vrei să slăbești. Algele sunt cele care se pot lăuda cu numeroase virtuți. aceste vegetale marine conțin foarte multe minerale, oligoelemente, dar și vitamine. Conțin foarte puține calorii și un număr scăzut de lipide. Deci sunt un aliat de preț pentru persoanele care vor să slăbească sau care vor să se mențină în formă. În plus, mai conțin și glucide non-asimilabile care nu se acumulează în organism.

Algele conțin iod. Un motiv în plus ca să le introduci la tine în alimentație deoarece iodul este cel care stimulează producția de hormoni tiroidieni, accelerând astfel pierderea de grăsimi și eliminarea zahărului, favorizând în același timp digestia.

Atunci când vrei să slăbești, ai de ales între trei varietăți de alge- agar-agar, spirulina si ficus vesiculosus.

Agar- agar este o algă care se prezintă sub forma unei pudre albe inodore. Acest extract de alge roșii are o acțiune foarte benefică și eficientă asupra apetitului. Poate absorbi grăsimile, zahărul și apa și vine cu o senzație de sațietate mai îndelungată. Iar datorită nivelului său ridicat de fibre poate facilita digestia.

Spirulina este o algă albastră sau cianobacterie comercializată sub formă de pudră, de capsule sau comprimate. Este foarte bogată în nutrienți și proteine și poate reduce sau controla nivelul de glicemie.

Ficusul vesiculosus este o algă maro care poate ajuta organismul să ardă foarte eficient grăsimile, având o acțiune benefică și asupra senzației de sațietate.

Lasă un răspuns