8 sfaturi nutriționale pentru a-ți stimula memoria

Se intampla destul de des ca odata cu inaintarea in varsta, anumite persoane sa se confrunte cu pierderi de memorie. Dar anumite alimente sau suplimente pot sa fie de mare ajutor pentru a stimula memoria.

Ai nevoie de beta-caroten si de vitamina C. Se pare ca un nivel ridicat de beta-caroten si de vitamina C este de mare ajutor pentru o mai buna performanta atunci cand vine vorba despre memorare. Acesti antioxidanti pot sa incetineasca imbatranirea cerebrala, pot mari speranta la longevitate si stimuleaza capacitatile mentale, protejandu-ne in acelasi timp de radicalii liberi.

Consuma cat mai multa vitamina E. Alte studii au relevat legatura dintre nivelul sanguin de vitamina E si memorie la persoanele in varsta. Iar alte studii au pus in valoare o legatura intre vitamina E luata de-a lungul intregii vietii si acuitatea mentala din timpul batranetii. In plus, vitamina E chiar poate incetini progresul maladiei Alzheimer.

Fierul poate sa fie si el foarte important pentru memorie. Un nivel scazut de fier in organism poate sa dauneze foarte tare memoriei. Copiii care sufera din cauza carentelor in fier nu se descurca atat de bine la testele de memorie, se pare.

Incearca sa consumi ginkgo biloba. Studiile actuale indica faptul ca extractele de ginkgo au efecte benefice asupra memoriei, chiar daca limitate.

Incearca uleiul de salvie. Studiile recente facute la Universitatea din Newcastle sau Northumbria au ajuns la concluzia ca subiectii care au luat ulei de salvie s-au descurcat cel mai bine la testele de memorie.

Cafeaua poate sa stimuleze memoria. Pauza de cafea, de la amiaza, poate sa aiba beneficiile sale, mai ales dupa ce imbatranim. Studiile au ajuns la concluzia urmatoare- odata cu varsta, memoria este mult mai buna dimineata si intra in declin pe timpul zilei. Deci o cafea bauta la amiaza este mai mult decat bine venita.

Mizeaza pe acest supliment. Fosfatidilserina este un supliment alimentar, un compus lipidic esential al membranelor celulare ale creierului. Are o actiune pozitiva asupra functiilor cognitive.

Micul dejun este foarte important pentru a stimula memoria. Exercitiile fizice si o alimentatie potrivita sunt cele care pot favoriza longevitatea creierului. Ai deci nevoie de glucide complexe, de vitamine din grupa B, de proteine de lipide pentru ca memoria ta sa fie in top.

Lasă un răspuns