5 lucruri care se pot întâmpla atunci când te freci la ochi prea des

Cel mai adesea, ne frecam la ochi pentru a scapa de anumite mancarimi enervante sau pentru a-i destinde. Acest lucru permite lubrifierea lor si scurgerea lacrimilor, mai ales atunci cand ochii sunt obosiiti sau uscati. Dar nu este bine deloc daca acest lucru se face foarte des.

Citind acest articol vei afla care sunt consecintele frecarii excesive la ochi.

Iti poti infecta ochii. Atunci cand iti freci in mod excesiv ochii, vei risca sa ii infectezi. In general, mainile sunt pline de bacterii si frecandu-ne la ochi, vom transfera bacteriile inspre aceste organe vulnerabile, un lucru care poate duce la o conjunctivita foarte inconfortabila.

Risti sa iti afectezi corneea. Corneea reprezinta cea mai expusa parte a ochiului. Acest tesut transparent al ochiului este foarte vulnerabil. Si frecandu-te in mod excesiv la ochi vei risca sa afectezi corneea, provocand o abraziune corneeana. La inceput poate ca nu vei avea simptome, dar mai tarziu s-ar putea sa ai impresia ca ai ceva in ochi si sa umbli deci mai mereu cu mana la ochi. Iar corneea va avea si mai mult de suferit.

Ochii pot deveni rosii si incercanati. Aparitia cearcanelor poate sa fie atribuita mai multor factori. Unul din acestia este frecatul excesiv la ochi. Pielea din jurul ochilor este foarte delicata. Si frecandu-te foarte des la ochi vei risca sa afectezi micile vase de sange care se afla la suprafata ochilor. Fluxul sanguin se va perturba si vei remarca cum pielea devine din ce in ce mai inchisa la culoare.

Iar daca te vei freca foarte des si foarte tare la ochi, acestia vor deveni rosii. Din cauza faptului ca vasele de sange ale ochilor sunt inflamate si iritate.

Poti cauza lasarea pleoapelor. Acest lucru se intampla tot din cauza faptului ca pielea din jurul ochilor este delicata. Si cu cat te freci mai mult sau mai tare cu atat mai mult vor aparea in aceasta zona riduri.

Iti poti agrava glaucomul. Daca suferi din cauza glaucomului nu ar trebui sa te freci la ochi. Iti vei agrava si mai tare starea. O masura preventiva contra glaucomului consta in rezistenta in fata frecatului la ochi.

Lasă un răspuns